П'ятниця, 26.04.2024, 20:42
ЖФК
"Нафтохімік"

Меню сайту

Наше опитування
Як виступить "Нафтохімік" в 2013 році
Всього відповідей: 31

Головна » 2011 » Травень » 2 » Звіт матчу "Нафтохімік" - "Ятрань" з точки зору команди "Умань"
Звіт матчу "Нафтохімік" - "Ятрань" з точки зору команди "Умань"
18:34
Дорога чудернацьким чином нагадувала відверті наслідки війни (як і більшість українських аналогів вона більше заслуговувала на значно скромніше визначення – «покажчик певного напрямку») і ніякі міфічні єври-2012 тут і не передбачають зрушень на краще. Коротше кажучи – то ями то канави. Але водій на шокованому мікроавтобусі ( німецький «мерседес» не підводив, але , напевне навіть чотириколісний десь у глубині душі мріяв повернутися з українського жаху до автобанівського раю рідного дойчланду) вправно рухався з пункту А до пункту Б.

Точніше з Умані до Калушу. Адже саме за таким маршрутом за жеребом в першому турі вирушила жіноча «Ятрань-Уманьферммаш». Я сам особисто дуже полюбляю мандрувати західною Україною. Коли наближаєшся до мальовничих Карпат сама душа українця виводить радісні мотиви. А тут взагалі у всіх в салоні справжнє свято – стартує СЕЗОН! Дівчата і тренери скучили за ГРОЮ. Виснажливі тренування – позаду! Тепер – в бій! І хоча зрозуміла напруга і мандраж панують в колективі, але це лише підкреслює і посилює очікування СВЯТА ФУТБОЛУ. Але не лише дороги в Украні можуть зіпсувати настрій. А і український «футбол» може навіть у найзаповзятіших оптимістів і фанатів викликати рвотні рефлекси, почуття огиди і бажання закинути все до біса! Ось ти вкалуєш мов сліпий віл, ліпиш по крупицях з молодих дівчат колектив однодумців , крутишся з ранку до ночі, вишуковуєш кошти, обиваючи пороги, щоб ця команда мала можливість грати. Тобі починають вірити. В тебе і твоїх заповзятих друзів-однодумців починає щось виходити. І ви маєте ще більше сил і терпіння. А потім – БАЦ! БАЦ і виявляється, що для перемоги не це головне. Це як наче ти малюк і чекаєш подарунок від Діда Мороза. А потім знаходиш під ялинкою порожню коробку або того більше – купу лайна! Так і тут !

Свято відкриття чергового чемпіонату України серед жінок в Калуші. Чудове українськеа містечко. Затишний стадіон. Але подарунки від снігуроньки з Ужгорода, що вийшла нібито представляти непідкупну футбольну Феміду, цього дня лише для господарів! Ось і подарувала Снігуронька-арбітр перемогу господарям. Щоб тим, гарно спалося. Правда, при цьому довелося обікрасти команду гостей – але хто ж на це зверне увагу! Тут же в Калуші так прийнято! Багато доводилося чути про особливості суддівства жіночого футболу в Калуші. Плітками не переймаюся. Але тепер і сам додати при випадку – « та да, судили нас в Калуші, знаємо….». Цікаве трактування епізодів боротьби (за дивним збігом обставин помилки і навіть спірні епізоди лише в «односторонньому» напрямку). А перлом стало вилучення у гостей. Вони явно не збиралися програвати і саме в другому таймі намагалися відігратися. Тоді вже суддівство можна було назвати коротко – упередженим. Але пані зі свистком просто перевершила сама себе.

Олександра Романів виконувала штрафний з лівого флангу – якраз поряд з лавою запасних гостей. Багаторазовий чемпіон і володар кубка України, володар кубка Італії, що другий рік грає за «Ятрань-Уманьферммаш», встановила м’яча і завдала удару в напрямку дальньої «девятки» воріт. І тут свисток! Що трапилося? А пані арбітр вирішила, шо бити мають по свистку (а може стурбувалася, що мяч і в «девятку» влучить!) ! Цікаво, що про це ніхто з атакуючої команди не просив! Досвідченній Романів не заважав ніхто, а час і так грав за господарів! А головне, що арбітр перетворився на саму Принциповість і показав Олександрі жовту картку, що була у неї другою – вилучення! Пані арбітр, дії якої до цього могли викликати великі сумніви у нормального окуліста, виявилася ще й великим фантазером і фантастом – лише вона одна почула те, що ніхто не чув! Цирк! Точніше вона навіть визнала, що не чула нічого – мовляв я побачила, що Романів кивком голови просить удара по свистку!!! Петросян і Задорнов відпочивають! Це таким чином можна кого завгодно вигнати з поля – а він (вона) мені кивнув (кивнула)! Це булоб смішно якби не хотілося з розпачу плакати! А після гри в роздягальні були сльози!

Але не лише своєрідним «суддівством» відзначилися «гостинні» господарі в Калуші. Перед грою я особисто поцікавився – чи буде урочисте відкриття. Почув ствердну відповідь. А відтак за 10 хвилин до 16-00, коли мав розпочатися матч, слідом за командою «Нафтохімік», ми припинили розминку і повернулися до роздягальні. Час минав. Вказано було, що за свистком арбітра команди вийдуть з роздягалень. Але сигналу все не було. З вулиці доносилися музика і співи – відкривали сезон без команд. Напруга і здивування в роздягальні зростали.

Декого від передстартового мандражу (не забудьте – це перша гра сезону!) стало просто тіпати! Цікаво, що інспектор матчу потім висловився – «та це ж дрібниці!». Дивно як для педагога (а саме так представився він) не розуміти важливість психологічного моменту налаштування на гру! Коли нарешті все «відкрили», було 16-15. Цікаво, що в рапорті арбітра каліграфічно було виведено початок матчу о 16-00! Це ж дрібниці! Господарям можна було все! Відзначилися шановні пани і пані і після гри! На 89-й хвилині в зіткненні з суперником отримала травму Альона Фортуна, гравець «Ятрані-Уманьферммаш». Травма виглядала серйозною – гравця на руках винесли за поле і змушені були замінити. Але вразила «допомога» місцевого лікаря (поважної інтелігентної особи) ! Травмоване було ліве коліно а він став «заморожувати» … правий гомілкостоп!!! Коли представник гостей шоковано запитав, а як це він робить, то не почув внятної відповіді! Гра завершилася, і гостинний господарський лікар хутко зник! Хоча у молодої дівчини була підозро на серйозну травму (защемлення раніше прооперованого меніска і надрив зв'язок)!

На настійливу вимогу гостей хвилин за 15 його таки за руку привели. Але толку з цього було мало. «Після гри ми вам не зобов’язані надавати допомогу!» Не знаю як там з цього приводу в Регламенті – але просто з людської точки зору , то це просто …Цікаво, що ніякого відповідного запису про травму в рапорті арбітра не було. І лише після мого звернення це було зроблено! А ось на вимогу зробити відмітку, що у команди «Ятрань-Уманьферммаш» є претензії по організації матчу (я чудово знаю гарну формулу з Регламенту – на суддівські рішення протести не приймаються – і тому залишалося оскаржити лише організаційні аспекти матчу) мені інспектор висунув гіпотезу, що я хочу помстится арбітру! А хочу просто привернути увагу до «гостинності» «Нафтохіміка».

Адже ми своє тут вже відмучилися, а іншим ще своє тут «світить». Але педагог-інспектор запропонував не звертати уваги на дрібниці! В решті решт ми пондрували по незнайомому нам Калушу і таки знайшли місцеву лікарню, де за … півтори години ми отримали в результаті рентгенівський знімок і діагноз лікаря. Мда…. У господарів схоже переважають два принципи – «До перемоги всі шляхи нормальні!» і «Війна (гра і результат) все спишуть!»

Коротко підсумовуючи. Бажання в Калуші було одне – кинути все це лайно і просто більше ніколи не повертатися до цього. Дуже жаль, що ми не Польща і в нас завжди в суддівстві буде все тихо (не буде в нас ніколи корупційного скандалу в суддівському корпусі, коли відповідні державні органи просто певний час прослуховували телефони). У верхах Коліна мабуть наведе лад, але в підвалах йому не доступних нічого не зміниться! Дуже прикро, що ми не Польща, де жіночий футбол розвиається на очах, а в нас будуть «особливості» національного футболу! І самого жіночого футболу так толком і немає!

Щодо самої гри (хоча бажання згадувати це 90-хвилинне знущання просто немає). Розпочали обидві команди обережно. Господарі – це минулорічна збірна Іванофранківщини на молодіжних іграх України плюс кілька місцевих гравчинь колишнього складу «Нафтохіміку». Непоступливий характер і фізичний гарт (особливо при такому «домашньому» суддівстві) дозволять цьому колективу попсувати багатьом нерви. Гості ж зберегли минулорічний склад і по крупицям продовжують його зміцнювати на перспективу – підсилилися Надією Хаванською та Вікторією Музикою, що дебютували в «Ятрані-Уманьферммаш». Повернулися після тривалого (у Анастасії – більше пітора року) лікування Анастасія Скориніна та Альона Фортуна. Тобто ми продовжуємо дотримуватися свого напрямку розвитку і все одно будемо перемагати навіть суперників підсилених трьома арбітрами!
Небезпечних моментів в дебюті практично не було. Першими до слизького поля (а пройшов дощ) адаптувалися гості. Олександра Романів видала ювелірну передачу у вільну зону і Юлія Стець перекинула голкіпера, що вийшов. 0:1. Хвилин за 10 зі штрафного сильно пробила метрів з 25 Дарина Дарицька. Мяч був непростим для голкіпера (в жіночому футболі традиційна проблема верхових м’ячів), але Стеценко допомогла поперечина. Уманчанки відповіли двома гострими моментами. Спочатку чудову атаку практично виходом один на один завершувала Вікторія Музика. А потім у чужому воротарському першою на добиванні була Наталія Аілінкий. Але в обох епізодах самовіддано кидалася в ноги суперницям голкіпер «Нафтохіміка» Анна Подвисоцька. А на 40-й хвилині господарі відігралися – Дарицька найкраще зорієнтувалася в чужому карному майданчику і метрів з 12 пробила в кут. 1:1. Того більше! За хвилину до перерви вона і вдруге забила! Надія Хаванська невиправдано пішла в обіграш в центрі поля, втратила м’яча і господарі моментально кинули в прорив Дарицьку. І та забила. Варто сказати, що цей нападник справив найкраще враження у господарів – киянка висока і міцної статури але при цьому швидка і технічна.

В перерві «Ятрань-Уманьферммаш» не стала піддаватися розпачам – відчувалося, що навіть у гостях у такого суперника можна і треба брати залікові очки. Але тут розпочалося описане в перших абзацах. Гості мали перевагу. Небезпечно пробивали по воротах (після штрафного від Романів голкіпер витягнув круглого з «девятки»). Заробили пенальті. Точніше пенальті, коли відверто завалили Стець, мав бути, але «особливості» жіночого футболу в Калуші . .. Потім «прибрали» з поля самого досвідченого гравця гостей (він же виконував всі стандарти), щоб не рипалися. Але і при цьому наша команда боролася до останнього, та обставини абсолютно не футбольного характеру були сильніші …

Від себе додам подяку уболівальникам Калуша, які оплесками зустрічали не лише свою команду а і нашу. Вони вболівали за своїх, але навіть вони сміялися з вилучення Романів і наприкінці співчували лаві запасних гостей! Я не думаю, що місцевим уболівальникам потрібні перемоги «з душком». А ось керівникам клуба-це мало цікаво (характерно, що самі вони традиційно для Калуша мають відношення до суддівського та інспекторського корпусу України – виходить, що «ворон воронові око не виклює!»).

Суддя в полі - арбітр ФІФА Яна Сащина з Ужгорода. м. Ужгород.

http://umanfootball.ho.ua/
Переглядів: 684 | Додав: Flinty | Рейтинг: 5.0/2 |
Всего комментариев: 341 2 »
34 Заря-Спартак  
0
По удалению, назначению-неназначению пенальти и пр. - простесты не принимаются. А вот нарушение регламента - прямой путь к лишению очков.

33 tisha  
0
почали справді не о 16-00

30 Заря-Спартак  
0
Если машины стояли, то какие вопросы - врачи должны были помочь.

31 Flinty  
0
ну так они не обращались, если би они обратились к ним, так помощь надали б им!

29 tisha  
0
машини стояли

28 Заря-Спартак  
0
Согласно регламенту всеукраинских соревнований на стадионе во время матча должна дежурить скорая помощь. Если ее не было, и некому было оказать помощь игрокам команды-гостей, то это техническое поражение команды-хозяев. Читайте матчасть и выигрывайте, не выходя на поле. Инспектор просто не имеет права начинать игру, если нет скорой помощи и пожарной машины.

32 kat  
0
Нам чужого не потрібно і наговарювати даремно не будемо! Машина швидкої і навіть пожежна були присутніми. Мова про допомогу.
Цікаво, що дискусія лише по одному "пункту" - по наданню допомоги. про початок гри, вилучення і т.д. - ТИША!

25 tisha  
0
доречі післяматчева конференція тренерів була?якщо ні то треба обов"язково запровадити,цікаво послухати їх

26 Flinty  
0
ЦЬого разу нажаль не вдалось її провести, а так в планах вона є, і на наступний матч обов'язково буде!

24 kat  
0
Я абсолютно нічого не маю проти опитування на вашому сайті! Я про результати ВАШОГО опитування! Ви хоч їх самі бачили? То не я про зняття вашої команди там голосую (найбільший відсоток). Я , щоб ви знали, там по іншому пункту проголосував!

27 Flinty  
0
Так, результати я переглядаю! В кожного є своя думка, кожен вибирає те, що він вважає за потрібне! Якщо є такі люди, які не вірять в команду, то нехай голосують, що вона зніметься, але команда буде старатись перемагати і завершити чемпіонат з хорошою кількістю набраних очок!

18 Flinty  
0
Якщо ж Ви такий грамотний, то скажіть будь ласка, чому у Вас пише з Умані до Калушу????
А ви тут говорите про грамотністЬ!!!!!!!

3 kat  
0
P.S. З поваги до суперника ми хочаб цікавимося назвою і приналежністю команди! А ви максимум що можете з себе вичавити то це "Уманя"! При повазі до міста Калуш не буду коментувати вашу історичну і географічну неграмотність!

5 Flinty  
0
Я Вам скажу більше, навчіться відміняти слова! Тоді будете висловлювати ті чи інші притензії!!!!!!!

2 kat  
0
А що ж ви про інші "оскорблення" нічого не прокоментували? Чи важко щось внятно написати? Невже совість десь пошкрябалася в підсвідомості???

4 Flinty  
-1
Всі інші коментарі не можуть бути винесені на загал, так як цьому не дозволяє етикет сайту!!!!

6 kat  
0
З етикетом і совість в Калуші все на 5 балів! Прям ідилія!
Просто не можете визнати. що через бажання перемогти переступили через людську гідність! Ато мелете про якийсь етикет!

7 Flinty  
0
Послухайте, Шановний, це Ви не можете змиритись з поразкою, і починаєте розмови про суддів, лікарів і так дальше! Якщо б ви здобули три очка, то Ви б тоді навіть слова не сказали про ці речі! Ось в чому проблема!

8 kat  
0
Ми не раз програвали і ще не раз переможемо! Але щодо ставлення до суперника в Калуші - то ми тепер лише ПРИЄДНАЛИСЯ до всіх тих, хто просто не радив вже в першому турі їхати в це місто з "етикетом"!
Грали і будемо грати! Подивимося на ваш клуб, коли Моска знову щось не додасть!

9 Flinty  
0
От і все, які можуть бути розмови! Гра завершена, разхунок на табло!

10 kat  
0
Хто б сумнівався - у вас головне "рахунок на табло"! Ато про якийст етикет тут розписують! Я все вірно вказав про вас " перемога все спише" і "для перемоги всі шляхи гарні"! Як для набожних людей краю, де через двір капличка, то просто соромно! Це ви ганьбите свій клуб і край! Стирайте цей коментар, малошановний боягузе! Вам сказати нічого крім судорожно стерти правду!

11 Flinty  
0
Да навчіться врешті-решт ви програвати!! Ви б іще сказали, що м'ячі були погані! Давайте ще скажіть, що погода була не для гри! Ну що ще знайдете! Стадіон не стандартний! Що ж Ви за люди такі! Треба було у грі показувати, все на що здатні, а не розказувати байки після гри! І робити всіх винними окрім вас!

12 kat  
0
Слабенькі Ви навіть на своєму сайті! цим і визнаєте свою нікчемність! Де в мене слова про поганий мяч, погане поле (навпаки відмітив затишність стадіону і міста, гостинність уболівальників)! Де ви це вичитали??? А щодо репутації свого "Нафтохіміка" щось помовчали? Мало історію знаєте??? Бо про вашу совість менше віриться ніж в безграмотність!

13 Flinty  
0
я не говорив, що ви таке казали, я сказав, щоб ви ще це сказали!
В мене жодних сумнівів немає на рахунок якості поля!
От зараз все зрозуміло стає на рахунок вашого клубу! Інтелігенції ніякої і поваги до суперника!

14 kat  
0
А Вас ніхто не просить коментувати те, що я не говорив! як і підсказувати, що мені писати! Про інтелегенцію автору "УманЯ" краще помовчати! А про помовчати - то Ви не вгадали! Програли то програли - а щоб ваш клЮб не нищив так інші команди в себе дома - то мовчати не буду! І відкритого листа я опублікую і відправлю не лише до ФФУ!

15 Flinty  
0
Да ви весь час тільки пишите, навчіться грати і вигравати! от і все, і тоді не потрібно буде нічого нікуди писати!

16 kat  
0
У вас таки із совістю, мушу визнати, не все так погано! Моя повага, Шановний авторе! Ви так і намагаєтеся обійтися загальними виразами! Я просто хочу подивитися на вас і вашу команду при такому стані справ як було в Калуші того дня! Тільки щоб ці обставини були не "за" а "проти" вас!
Головне, щоб ви дотягнули до другого колі і не знялися - ми вас без суддівської допомоги поставимо на місце! Просто не домо вам ...... гру і в Умані!

17 Flinty  
0
Нічого проти немаю, дочекаємось другого кола, і побачимо хто сильніший!
а на рахунок того, хто має зніматись, це не у вашій компетенції про це говорити!!!!!

19 kat  
0
Щоб не судити про мою компетенцію - то приберіть зі свого сайту опитування! Там цікаві результати! Там теж є "некомпетентні"! А ми "некомпетентні" примудряємося грати на суми, за які ваш клуб не збирається навіть заявлятися (історію про заявку в 2010 році знаєть не лише в Умані)! Нам просто не потрібно гроші на "місцеве" суддівство!

20 Flinty  
0
Ми жовтою пресою не цікавимось!!!!

21 kat  
0
Так я про ваш сайт і опитування на ньому! Ви доволі оригінально самі себе реально назвали жовтою пресою!

22 Flinty  
0
це я про Ваші суми які ви називаєте!!
І розкажіть про свою грамотність!!! чому це у вас у статті пише з Умані до Калушу?????

23 Flinty  
0
Опитування проводить сайт, і якщо ви не бажаєте, то і не відповідаєте!!!! якщо ж ви такі освідчені, то зайдіть на будь який сайт, всюди проводяться опитування! Опитування може проводити кожен бажаючий!

1-10 11-11
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входу

Календар новин
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Друзі сайту

Російський жіночий футбол

Статистика

Copyright Igor © 2024Використовуються технології uCoz