Субота, 04.05.2024, 00:15
ЖФК
"Нафтохімік"

Меню сайту

Наше опитування
Як виступить "Нафтохімік" в 2013 році
Всього відповідей: 31

Головна » 2012 » Травень » 11 » Микола Пристай: «Будемо прагнути грати в якісний і красивий футбол»
Микола Пристай: «Будемо прагнути грати в якісний і красивий футбол»
12:01

8 травня гостем спортивних новин у прямому ефірі калуської радіостанції «Калуш 107,4 FM» був Микола Семенович Пристай – головний тренер жіночої команди «Нафтохімік-ПНУ».

– З нагоди того, що завтра відбудеться матч-відкриття Чемпіонату України серед жіночих команд вищої ліги в Калуші наш жіночий футбольний клуб буде приймати команду «Родина» з Костополя, до нас завітав головний тренер нашої жіночої футбольної команди Микола Семенович Пристай. Доброго дня Вам!

– Доброго дня!

– Розкажіть, будь ласка, як настрій команди загалом і чи дівчата готові до зустрічі з командою «Родина» з Костополя.

– Ви самі бачите, що по календарю склалася така ситуація, коли нам довелось два матчі підряд грати на виїзді, і ми десь розраховували на трохи кращий результат. Тому що один матч ми виграли, а інший програли, хоча програли все-таки минулорічному чемпіону України команді з Харкова. Зараз ми граємо перший матч дома, який для нас є дуже важливим. Тим більше, що несподівано Костопіль приїхав в ролі лідера – команда виграла дві гри, причому одну гру вони виграли в срібного призера – «Легенди» з Чернігова. У нас досить непроста ситуація в психологічному плані, але наші дівчата настроюються тільки на перемогу. Думаю, що ми в першу чергу повинні постаратися порадувати наших болільників змістовною грою, ну і в кінці-кінців утвердитися на хорошій позиції перед наступними матчами чемпіонату.

– Зрозуміло. Скажіть, будь ласка, чому саме в Калуші відбувається матч-відкриття Чемпіонату України серед жіночих команд вищої ліги?

– Ну я думаю, що розвиток жіночого футболу в нашій області тільки і розвивається завдяки калуським спонсорам, завдяки Сергію Вікторовичу Чмихалову, який хоче бачити жіночу команду в Калуші. Тому, очевидно, воно в принципі і правильно.

– Скажіть, будь ласка, Миколо Семеновичу, чи помінявся склад команди в порівнянні з минулорічним?

– Звичайно, склад помінявся, тому що виходячи з реалій тогорічного чемпіонату команда зайняла лише третє місце, і десь треба було підсилити команду кращими виконавцями. Хоча скажу, що в Україні їх виявилось не так вже й багато. З цим ми зіткнулися при доукомплектуванні команди досвідченими гравцями, корті змогли би повести за собою молодь, яка в нас є. В принципі це нормальний шлях, тому що гравці досвідчені, і коли є поєднання молоді і досвіду, це завжди приносить нормальні результати. Тому зіткнувшись з кадровою проблемою, ми взяли з України гравців дуже мало, а ще трьох гравців запросили з Вірменії. Вважаю, що десь ми на правильному шляху, хоча в нас обмаль часу (адже поки що ми зіграли лише дві гри), щоб зробити висновки загальні і по кожному гравцю зокрема.

– Зрозуміло, скажіть декілька слів про «Родину» з Костополя, з якою наші дівчата зіграють завтра.

– Ну Ви знаєте, що команда в попередні роки особливих зірок з неба не хапала, та в цьому сезоні вони стартували досить успішно. Рівень їх гри в порівнянні з останніми чемпіонатами не змінився, тому що команда в основному робить акцент на силовий, на жорсткий футбол і, я к то кажуть, сама не грає, і не дає грати супернику. Це для нас може створити певні складності, тому що з таким суперником завжди грати не просто. Дуже важливо правильно повести гру, бути впевненим у своїх силах і не підстроюватись під ту модель гри, яку нам запропонує суперник з Костополя. Отут я бачу, що можуть бути проблеми, і буду настроювати дівчат на те, що саме вони повинні диктувати умови гри на футбольному полі не дивлячись ні на що, тим більше, що ми граємо вдома.

– Миколо Семеновичу, чи є якісь вимоги у наших дівчат що до потрапляння в єврокубки?

– Я думаю, що на даний момент про це говорити ще рано. Бо для того, щоб створити боєздатний і серйозний колектив потрібно не лише багато працювати над тактикою, покращенням фізичних і технічних кондицій. Адже існують також чисто психологічні моменти: якщо команда, наприклад з Харкова, чемпіон України, чи та ж команда з Чернігова – вже багато років є лідерами українського жіночого футболу і психологічно готові виступати на європейському рівні. Хоча останнім часом зірок з неба вони там і не хапають, але в цьому плані, звичайно ж, переважають нашу команду. Тут потрібно ще готуватись, щоб грати на такому рівні, адже Ви знаєте що це не так просто. Думаю, що нашим основним нашим завданням є не участь у єврокубках. Потрібно вже зараз грати і досягати якихось успіхів на своєму рівні.

– Тут головне не бачити якоїсь верхньої планки, треба йти вперед, і лише так можна досягнути великих вершин. Ще скажіть, кому завдячує футбольний клуб за існування самого ж футбольного клубу?

– Знову таки, я повторюся, що завдяки Чмихалову Сергію Вікторовичу.

– Скориставшись прямим ефіром запросіть, будь ласка, наших вболівальників на завтрашній футбол.

– Я з задоволенням запрошую всіх болільників, які люблять жіночий футбол, прийти на стадіон і підтримати нашу команду. Я хочу запевнити, що ми будемо прагнути грати в якісний і красивий футбол, який повинен сподобатись вболівальникам. Для нас вкрай важливою буде підтримка з боку глядачів, і ми постараємося порадувати їх хорошою і змістовною грою.

– Добре, дякую. Отже з нами був тренер жіночої команди «Нафтохімік-ПНУ» Микола Семенович Пристай.

– Дякую Вам…


Розмову вів DJZik 8 травня 2012 року




Переглядів: 647 | Додав: Red1684 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входу

Календар новин
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пошук

Друзі сайту

Російський жіночий футбол

Статистика

Copyright Igor © 2024Використовуються технології uCoz