Субота, 20.04.2024, 17:02
ЖФК
"Нафтохімік"

Меню сайту

Наше опитування
Як виступить "Нафтохімік" в 2013 році
Всього відповідей: 31

Головна » 2012 » Квітень » 9 » Микола Пристай: «Команда повинна грати в швидкісний і комбінаційний футбол»
Микола Пристай: «Команда повинна грати в швидкісний і комбінаційний футбол»
13:56
Колектив футболісток, які б у матчах з суперниками вміли відповідально й правильно виконувати завдання, отримані від свого наставника, проявляти бійцівський характер й домагатися позитивного результату, демонструючи при цьому футбол, що подобався б уболівальникам, прагне створити головний тренер жіночої команди «Нафтохімік» (Калуш) Микола Пристай.

- Команда повинна грати в швидкісно-силовий, комбінаційний футбол, вміло використовувати різні тактичні схеми гри, - наголошує Микола Семенович. – Тому, працюючи з дівчатами я дозволяю собі й зайвий раз їм пояснити, що важливе значення у футболі мають швидкість думки, прийняття правильного рішення в складних ігрових ситуаціях, індивідуальна технічна майстерність гравців, їхня фізична підготовка. І навіть такий аспект, як вміння тренуватися.

Не тільки цього, але й багато чого іншого намагаюся навчити футболісток на теоретичних і практичних заняттях. Адже деякі дівчата не відразу змогли збагнути, що сюди їх запрошено не для гри в дитинство, а з метою проторувати собі шлях у професійний футбол. І всі мають звикати до того, що в команді такого рівня як «Нафтохімік», повинні бути дисципліна, порядок і відповідальність не тільки під час тренувального процесу, а в усьому.

- Такі настанови на дівчат подіяли?

- Звичайно. Зараз вони дуже відповідально ставляться до занять, скурпульозно виконують всі завдання, працюють із задоволенням та розумінням того, що команда «Нафтохімік» повинна завжди прагнути найвищих висот. В ході проведення занять з технічної, тактичної підготовки, роботи футболісток з м’ячем я до певної міри опираюся й на допомогу досвідчених новачків команди, гравців національної збірної Ольги Бойченко та Олени Ходирєвої, які минулого футбольного сезону виступали за російську команду «Звезда-2005» (Перм).

- Інших проблем з підготовкою команди до початку чемпіонату України з жіночого футболу досі не виникало?

- Зараз відчуваю брак часу для виконання всіх намічених планів. Через несприятливі погодні умови ми вимушені були перенести початок першого збору команди в Івано-Франківську, а також відповідно відкоригувати й скоротити терміни проведення подальших етапів її підготовки до футбольного сезону 2012 року.

Крім того, на організацію роботи суттєво впливають постійні відлучення гравців для участі в турнірах різних рівнів. П’ятеро наших футболісток в березні впродовж двох тижнів перебували в російському місті Сочі, виступаючи за молодіжну збірну України. І, відверто кажучи, повернулися звідти ніякими. Довелося передусім попрацювати над поліпшенням фізичної форми Вікторії Пилипів, яка набрала додаткові кілограми. Зараз (на момент розмови – прим.) відсутні на тренуваннях Ольга Бойченко і Олена Ходирєва. Їх запрошено до національної жіночої збірної України. Невдовзі, мабуть на тиждень, випадуть з тренувального процесу основної групи молоді футболістки Марія Дутчак, Вероніка Андрухів, Вікторія Дем’янюк та Мар’яна Паламарюк, оскільки вони ще входять до складу команди «Нафтохімік-ДЮСШ-3», яка 9-13 квітня в Сарнах братиме участь у фінальній частині чемпіонату України з футболу серед дівчат 1995-97 р.н. Словом, певні проблеми з підготовкою команди виникають, але ми їх спільно з дирекцією футбольного клубу намагаємося вирішувати.

- Хто ще з новачків, крім Ходирєвої та Бойченко, зараз проходить в складі «Нафтохіміка» навчально-тренувальний процес?

- До команди запрошено Наталію Боярову з Умані, Юлію Ващенко та Дарію Кравець, які минулого року виступали за чернігівську «Легенду». Також зараз продовжується активна робота з підбору воротаря, бо голкіперові Анні Подвисоцькій ми ще не маємо рівноцінної заміни. Ця проблема на сьогоднішній день мене найбільше хвилює, бо у жіночому футболі надійний воротар – це півкоманди.

- З гравцями «Нафтохіміка» працюєте не тренувальній базі клубу вже майже місяць. За цей час команда, мабуть, мала можливість зіграти якісь контрольні матчі.

- Ми провели двосторонню гру з молодим складом «Нафтохіміка», сформованим в основному з вихованок ДЮСШ-3 міста Івано-Франківська. Поєдинок закінчився з рахунком 6:1 на користь моїх підопічних. А також основна команда «Нафтохімік» мала можливість зіграти з калуською командою хлопчаків 1996 р.н., якій поступилася з рахунком 3:1.

- У Вістовій ви працюватимете з командою аж до початку футбольного сезону, готуючи її до першого матчу чемпіонату України з АТЕКСом?

- Ні. Тут ми проведемо ще один етап навчально-тренувальних зборів з 7 по 14 квітня, зробивши перед цим перерву на два дні. Плануємо зіграти ще два контрольні матчі найімовірніше з командою хлопчаків з Калуша. А потім вже працюватимемо в Івано-Франківську, звідки й поїдемо до Києва, де 21 квітня зіграємо перший офіційний поєдинок в сезоні 2012 року.

Розмову вів Василь Ткачук (подано із незначними скороченнями).

Переглядів: 606 | Додав: Red1684 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 2
2 Bandera  
0
Ще Татарина не вистачае i тодi всi в зборi

1 fanat  
0
Коля i цю команду прийшов поховати!!!

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входу

Календар новин
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пошук

Друзі сайту

Російський жіночий футбол

Статистика

Copyright Igor © 2024Використовуються технології uCoz