Субота, 20.04.2024, 13:10
ЖФК
"Нафтохімік"

Меню сайту

Наше опитування
Як виступить "Нафтохімік" в 2013 році
Всього відповідей: 31

Головна » 2013 » Серпень » 15 » Прес-конференція ФК «Нафтохімік» (фото)
Прес-конференція ФК «Нафтохімік» (фото)
15:29

15 серпня у приміщенні Івано-Франківської обласної федерації футболу відбулася прес-конференція виконавчого директора ФК «Нафтохімік» Михайла Овчара, котрий розповів про ситуацію, що склалася довкола виступів команди в чемпіонаті України.

- На сьогодні клуб немає коштів на продовження виступів у чемпіонаті країни, - повідомив Михайло Михайлович. – Така ситуація, насамперед, пояснюється тим, що наші головні спонсори – товариства «Лукор» та «Карпатнафтохім» вже майже рік, як простоюють. Передбачаючи такий розвиток подій, ми дещо зекономили у минулому році. Цього вистачило, щоб розпочати новий сезон. Всі ми сподівалися, що підприємства відновлять повноцінну діяльність, проте їх запуск переноситься…

Ми зверталися за допомогою у владні структури Калуша та області, знаних місцевих бізнесменів (як от Олег Бахматюк чи Олександр Шевченко), але марно. Виходить, що крім нас, розвиток футболу більше нікого не цікавить. Чомусь іноземна фірма (йдеться про компанію «Лукойл» - прим. авт. ) готова вкладати гроші у цей соціальний проект, а місцеві – ні!? 

Прикро, бо за час своєї діяльності «Нафтохімік» вибудував цілу структуру з підготовки резерву. Якщо в 2003-04 рр., коли ми створювали колектив, у ньому було дві-три місцеві вихованки, то сьогодні навпаки: в клубі є лише два «легіонери» - багаторічний гравець національної збірної України Олена Ходирєва та екс-капітан української «молодіжки» Дарія Кравець. Всі інші дівчата це вихованки футбольних шкіл регіону (обласного центру, Городенки, Коломиї, Богородчан, Бурштина та ін.) та сусідніх областей.  

Зауважу, для керівництва клубу принципово, щоб вони не тільки грали у футбол, але й здобули якісну освіту. Тому ми взяли на себе оплату їх навчання. Якщо ж «Нафтохімік» припинить свою діяльність, дівчатам доведеться дуже скрутно… Приміром, цього літа ми запросили до команди трьох перспективних гравців 17-річного віку. Вони успішно склали іспити в місцеві навчальні заклади. Проте їхні батьки не в змозі оплачувати навчання. Вся надія на нас, бо інакше мрії про навчання доведеться полишити…

Хочу зазначити, що керівники місцевих вузів завжди йдуть нам на зустріч. Це стосується ПНУ ім. В. Стефаника, з яким у нас діє угода про співпрацю, коледжу фізвиховання… Завжди знаходимо порозуміння з дирекцією ДЮСШ №3 обласного центру, яка готує якісну футбольну зміну. Вже два роки при допомозі обласної федерації футболу ми проводимо чемпіонат області серед дівчат. У ньому беруть участь вісім команд… 

Ми не випадково призначили прес-конференцію на 15 серпня. Сьогодні стартує друге коло чемпіонату країни. Ми мали зустрічатися з харківським «Житлобудом-1». Як відомо, через виступи харків’янок у Лізі чемпіонів УЄФА національна федерація цю гру перенесла. Та вже 21-го числа на нас чекає черговий матч чемпіонату з «Родиною» в Калуші. Зважаючи, що домашній матч не потребує надто великих затрат, можливо, ми його зможемо організувати. А далі? 25 серпня нам потрібно стартувати в Кубку України матчем з уманською «Ятранню» на її майданчику. І я не виключаю, що чинний володар трофею, яким є «Нафтохімік», зійде з дистанції без гри. 

Зважаючи на ситуацію, що склалася, президент Федерації футболу України Анатолій Коньков звернувся до голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка з проханням надати нам допомогу. Відповіді на своє звернення у ФФУ наразі не отримали. Дещо раніше наш клуб самотужки звертався до ОДА, проте отримав відмову. 

Відтак ми звернулися за фінансовою допомогою до компанії «Лукойл». Наш лист перебуває на розгляді комісії, яка відає питаннями благодійництва. Її засідання відбудеться у другій половині серпня або ж на початку вересня. Тож наразі ми не розпускаємо команду. Та й зрештою, куди дівчата підуть? Варіантів працевлаштування в українських клубах практично немає, адже більшість команд зорієнтована на власний резерв. Тож про футбол їм доведеться забути. Водночас зникне стимул у сотень тих гравців, які сьогодні займаються у ДЮСШ…


Після здобуття минулого року «срібла» національного чемпіонату і Кубка України, ми сподівалися цього року боротися за золотий комплект нагород, щоб зустріти 2014 рік (рік 10-річчя нашого клубу) у ранзі учасника Ліги чемпіонів УЄФА. Однак через фінансову скруту вимушені були розстатися з провідними гравцями, замінивши їх місцевими школярками.

На запитання журналістів, хто ж готуватиме команду у разі, коли вона продовжить виступи в чемпіонаті, відповідь Михайла Овчара була такою: «Ми не припиняли співпрацю з Романом Драганом. Те, що він очолив ФК «Калуш», який виступає у чемпіонаті області, не повинно завадити його роботі у «Нафтохіміку». 

Володимир Горощак, прес-служба ФК «Нафтохімік» 

Переглядів: 1323 | Додав: Red1684 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входу

Календар новин
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Друзі сайту

Російський жіночий футбол

Статистика

Copyright Igor © 2024Використовуються технології uCoz