П'ятниця, 19.04.2024, 16:03
ЖФК
"Нафтохімік"

Меню сайту

Наше опитування
Як виступить "Нафтохімік" в 2013 році
Всього відповідей: 31

Головна » 2013 » Лютий » 27 » Зимовий чемпіонат України. Огляд матчів від ФФУ
Зимовий чемпіонат України. Огляд матчів від ФФУ
10:37


Перший тур: харківське дербі та розгромна перемога «Іллічівки»

24 лютого у Маріуполі розпочався зимовий чемпіонат України з футболу серед жіночих команд. У турнірі, який проходить у манежі спортивного комплексу «Іллічівець», беруть участь 10 команд. 

Із початком змагань всіх дівчат-учасниць привітав Герой України, народний депутат України, почесний президент ФК «Іллічівець» та ФК «Іллічівка» Володимир Бойко. Він висловив свої сподівання щодо активного розвитку жіночого футболу в Україні, побажав усім командам впевненими кроками йти до перемоги та запевнив, що такий турнір стане традиційним для Маріуполя. А в перший день турніру було зіграно чотири матчі.

«Житлобуд-1» (Харків) - «Житлобуд-2» (Харків) − 6:0

Двобій між харківськими командами пройшов за явної переваги чемпіона України-2012 - «Житлобуду-1». Вже до перерви рахунок у матчі був 3:0 на користь «Житлобуду-1». Забитими м’ячами відзначились Анна Мозольська, Таїсія Нестеренко та Ольга Овдійчук.

По перерві Нестеренко забила ще двічі, оформивши хет-трик. А крапку у протистоянні харківських команд поставила Марія Тихонова, забивши шостий м’яч у ворота суперниць.

«Іллічівка» (Маріуполь) - «Чорноморочка» (Одеса) − 9:0

Господарі чемпіонату - ФК «Іллічівка» - не мали проблем у матчі з одеською «Чорноморочкою», здобувши розгромну перемогу. Три голи на свій рахунок записала Світлана Фрішко.

Вже на початку матчу «Іллічівка» повела в рахунку, завдяки автоголу одеської команди. На 17-й хвилині зустрічі Світлана Фрішко збільшила перевагу своєї команди. Через вісім хвилин Наталія Радзієвська зробила рахунок розгромним, а перед самим свистком на перерву Поліна Полухіна реалізувала пенальті у ворота гостей.

За темпом гри та розподілом ініціативи другий тайм майже не відрізнявся від першої частини двобою. Два швидкі голи у виконанні Світлани Фрішко та Світлани Фісенко збільшили перевагу маріупольської команди. А гол Каріни Кулаковської та дубль Аліни Кайдоловської довершили розгром «Чорноморочки».

«Нафтохімік» (Калуш) - «Родина-КОЛІСП» (Костопіль) − 1:0

Найменш результативним в перший день турніру став матч між «Нафтохіміком» та «Родиною-КОЛІСП». Футболістки із Калуша вже на початку зустрічі вийшли вперед − на п’ятій хвилині відзначилася Марія Михайлюк, та зуміли втримати мінімальну перевагу до фінального свистка. Хоча, варто відзначити, нагоди зрівняти рахунок у «Родини» були.

«ЦПОР-Донеччанка» (Донецьк) - «Легенда-ШВСМ» (Чернігів) − 2:1

Останнім матчем першого дня чемпіонату стала гра між «Донеччанкою» та «Легендою». Принципове протистояння Донецька та Чернігова продовжилося вже в новому році. Перший тайм не порадував уболівальників голами. «Легенда» атакувала гостріше, проте надійно діяла воротар «Донеччанки» Юлія Познахірьова.

А в дебюті другої половини зустрічі після розіграшу кутового удару чернігівчанки відкрили рахунок у матчі. Пропущений м’яч змусив донеччанок ще активніше шукати щастя поблизу чужих воріт і зрештою досягти свого. «Донеччанка» зрівняла рахунок, а вже у доданий арбітром час зуміла вирвати перемогу. Вирішальний м’яч після розіграшу штрафного удару вже у порожні ворота суперниць відправила Анна Вороніна.

Другий тур: день розгромів

У Маріуполі триває зимовий чемпіонат України з футболу серед жіночих команд. У турнірі, який проходить у манежі спортивного комплексу «Іллічівець», беруть участь 10 команд. У понеділок відбулися матчі другого ігрового дня.

«Іллічівка» (Маріуполь) − «Житлобуд-1» (Харків) − 0:4

Двобій між «Іллічівкою» та «Житлобудом-1» пройшов за явної переваги харків’янок. Харківській команді вдалося здобути другу розгромну перемогу на турнірі, знову залишивши свої ворота недоторканними. В складі «Житлобуду-1» відзначилися Ольга Овдійчук, Анна Мозольська, Таїсія Нестеренко та Марія Тихонова. Незважаючи на такий результат, треба відзначити і голкіпера «Іллічівки» Анастасію Климову, котра неодноразово рятувала свою команду від пропущених голів.

«Чорноморочка» (Одеса) - «Житлобуд-2» (Харків) − 0:8

Протистояння команд з Одеси та Харкова розпочалося з швидких голів «Житлобуду-2». Харків’янки будь-що прагнули реваншуватися за свою вчорашню поразку, і, зрештою, зробили це дуже переконливо, забивши вісім «сухих» м’ячів у ворота одеситок. Справжньою героїнею зустрічі стала Яна Малахова, на рахунку якої п’ять голів. Два м’яча в активі Яни Калініної, ще один гол забила Ірина Коломієць. Відзначимо, що в другому таймі харків’янки не реалізували два пенальті.

«АТЕКС-СДЮШОР-16» (Київ) − «Нафтохімік» (Калуш) − 0:4

Другу перемогу на турнірі святкували футболістки з «Нафтохіміка». Дівчата з Калушу перемогли столичний «АТЕКС-СДЮШОР-16». Всі чотири м’ячі у ворота киянок забила Оксана Яковишин. Всі спроби київських дівчат бодай «розмочити» рахунок нівелювалися впевненою грою оборони «Нафтохіміка» на чолі з Оленою Ходирєвою.

«Зоря-Спартак» (Луганськ) − «ЦПОР-Донеччанка» (Донецьк) − 0:7

У другий ігровий день дебютували на турнірі і футболістки з луганської «Зорі-Спартак». Так само, як і киянки з «АТЕКС-СДЮШОР-16», луганчанки свій перший матч на зимовому чемпіонаті країни програли. «ЦПОР-Донеччанка» протягом усього матчу володіла перевагою, котру зуміла втілити в сім забитих м’ячів. Авторками голів стали Ганна та Анастасія Вороніни, котрі оформили по дублю, Олена Ковтун, Катерина Сівець та Тетяна Громовська.

Третій тур: визначилися півфіналісти

У Маріуполі триває зимовий чемпіонат України з футболу серед жіночих команд. У турнірі, який проходить у манежі спортивного комплексу «Іллічівець», беруть участь 10 команд. У вівторок відбулися матчі третього ігрового дня.

«Житлобуд-1» (Харків) − «Чорноморочка» (Одеса) − 5:0.

Незважаючи на великий рахунок матчу, харків’янкам довелося докласти максимум зусиль для перемоги. Одеситки зробили ставку на гру від оборони. У першому таймі харків’янкам вдалося лише двічі змусити капітулювати голкіпера «Чорноморочки». Друга половина зустрічі вийшла передбачуваною. Як наслідок, у ворота одеситок влетіли ще три м’ячі. У харків’янок свій гольовий доробок поповнили Оксана Знайденова, Єлизавета Костюченко, Тетяна Коробка та Марія Тихонова, яка оформила дубль. Харківська команда «Житлобуд-1» впевнено посіла перше місце в групі.

«Житлобуд-2» (Харків) − «Іллічівка» (Маріуполь) − 2:2

Господарки чемпіонату дуже активно розпочали зустріч, а Світлана Фришко ще в першому таймі відзначилася двома забитими м’ячами. Друга половина гри проходила за переваги «Житлобуду-2». Перший м’яч у ворота «Іллічівки» відправила Вікторія Рапа. Після заміни через травму воротаря маріупольської команди Анастасії Климової, харків’янки зрівняли рахунок. Анастасія Мітіна, рятуючи ситуацію, відбила м’яч прямо на Ірину Подольську, котра скористалась можливістю вразити вже порожні ворота.

«Родина-КОЛІСП» (Костопіль) − «АТЕКС-СДЮШОР-16» (Київ) − 2:2

Вже на початку матчу «Родина», завдяки швидкому голу Вікторії Корнійчук, повела у рахунку, але втримати перевагу не змогла. Киянки спочатку відновили рівновагу, а згодом - вийшли вперед. Забитими м’ячами відзначились Юлія Бойгорович та Аліна Скідан. Втім, здобути перемогу «АТЕКСу» не судилося. Гол від Олени Кордіш поставив крапку у напруженому і цікавому двобої.

«Легенда-ШВСМ» (Чернігів) - «Зоря-Спартак» (Луганськ) − 13:0

Доля цього матчу була вирішена вже в першому таймі, коли завдяки голам Ліани Бочковської, Ольги Маслянко, Тетяни Козиренко, Тетяни Рижової та Юлії Гнидюк, «Легенда» повела в рахунку - 5:0. Друга половина зустрічі пройшла за сценарієм першого тайму. Катерина Корсун, Інна Томілко, Ольга Маслянко та Тетяна Козиренко «розписалися» у воротах «Зорі-Спартак». Довершила розгром луганчанок Шматко, оформивши дубль.

Зимовий чемпіонат України: «Легенда» та «Донеччанка» у фіналі

В четвертий ігровий день зимового чемпіонату з футболу серед жіночих команд, який триває в Маріуполі, визначилися фіналісти турніру. Доволі несподівано перемоги у півфіналах святкували чернігівська «Легенда» то «Донеччанка».

Півфінали. «Житлобуд-1» (Харків) − «Легенда» (Чернігів) − 0:1

В цьому матчі було розіграно перший квиток у фінал. Його власником стала «Легенда» з Чернігова, змусивши чемпіонів України 2012 року − харківський «Житлобуд-1» - задовольнятись матчем за третє місце. Вирішальний м’яч «Легенда» забила за десять хвилин до закінчення гри. Тетяна Козиренко, отримавши хорошу передачу, вийшла віч-на-віч з голкіпером харків’янок Іриною Саніною й відправила м’яч у ворота. Часу, що залишився до фінального свистка, для того аби зрівняти рахунок «Житлобуду-1» не вистачило.

«Нафтохімік» (Калуш) − «Донеччанка» (Донецьк) − 1:1 (4:5)

Другий півфінальний матч також видався дуже напруженим. Першою рахунок відкрили футболістки «Нафтохіміка» - відзначилася Оксана Яковішина. Відновити рівновагу у матчі донеччанкам вдалося лише у другій половині зустрічі. Свій шанс використала Олена Ковтун. А доля двобою вирішувалася в серії післяматчевих пенальті. Футболістки кожної з команд, випробовуючи нерви у футбольній лотереї, по разу влучили в стійку. Успіх «Донеччанка» святкувала завдяки майстерності голкіпера Юлії Познахірьової та влучному удару Ольги Авдєєвої.

Матч за 9 місце. «Зоря-Спартак» (Луганськ) − «Чорноморочка» (Одеса) − 0:1

В матчі аутсайдерів турніру доля дев’ятого місця вирішилась на останній хвилині зустрічі. За досить спокійної гри та мінімуму гольових моментів, влучний удар вийшов у Оксани Козирьової. 1:0 − на користь «Чорноморочки», яка й фінішувала на дев’ятій позиції.

Матч за 7 місце. «Житлобуд-2» (Харків) − «АТЕКС-СДЮШОР-16» (Київ) − 2:4

 Значно цікавішим став матч за сьоме місце. Обидві команди продемонстрували гарний футбол, а шість забитих м’ячів стали окрасою поєдинку. Рахунок у матчі відкрила киянка Олександра Фірсова, та вже через хвилину Яна Тичко відновила рівновагу. Згодом «Житлобуд-2», завдяки влучному удару Олени Цибіної, вийшов уперед, але ще до перерви Марина Пушенко зрівняла рахунок. У другому таймі Аліна Скідан своїм дублем вивела «АТЕКС» на сьому сходинку турнірної таблиці.

Чернігівська "Легенда" - переможець зимового чемпіонату України з футболу

У Маріуполі завершився зимовий чемпіонат України з футболу серед жіночих команд. Перемогу у турнірі, що проходив у манежі спортивного комплексу "Іллічівець", здобула чернігівська "Легенда", яка у фінальному матчі в серії пенальті обіграла "Донеччанку".

Матч за п’яте місце. "Іллічівка" (Маріуполь) − "Родина" (Костопіль) − 2:0

Матч за п’яте місце пройшов за повної переваги господарок чемпіонату. Вже на початку зустрічі "Іллічівка" вийшла вперед, завдяки голу Поліни Полухіної з пенальті. А перед свистком на перерву другий м’яч у ворота "Родини" забила Світлана Фрішко. В підсумку, 2:0 − перемога "Іллічівки".

Матч за третє місце. "Житлобуд-1" (Харків) − "Нафтохімік" (Калуш) − 1:0

Протистояння харківського "Житлобуду-1" та "Нафтохіміка" з Калушу продовжилося у боротьбі за третє місце. Матч принципових суперниць видався дуже цікавим, а долю зустрічі вирішив один забитий м’яч. Харків’янка Єлизавета Костюченко, реалізувавши пенальті на початку другого тайму, принесла перемогу своїй команді.


Фінал. "Донеччанка" (Донецьк) − "Легенда" (Чернігів) − 0:0 (3:4)

Фінальний матч між чернігівською "Легендою" та "Донеччанкою" став окрасою всього турніру. Основний час зустрічі завершився нульовою нічиєю, а в серії післяматчевих пенальті доля посміхнулася футболісткам "Легенди". Голкіпер чернігівської команди Ірина Санець відбила два 11-метрові, тоді як її колега з "Донеччанки" - Юлія Познахірьова − відзначилася лише одним "сейвом". 4:3 − перемога "Легенди" по пенальті, і головний трофей зимового чемпіонату України вирушає до Чернігова.

"Перед нашою командою завжди стоїть одне завдання − перше місце, - розповів у коментарі прес-службі ФФУ наставник "Легенди" Володимир Магеррамов. - Омолодивши склад, показали той результат, на який завжди заслуговували".

Відзначимо, що кращим гравцем турніру стала Оксана Знайденова ("Житлобуд-1"), а кращим бомбардиром − Тетяна Козиренко ("Легенда").

ФФУ


Переглядів: 806 | Додав: Red1684 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входу

Календар новин
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Пошук

Друзі сайту

Російський жіночий футбол

Статистика

Copyright Igor © 2024Використовуються технології uCoz