Четвер, 02.05.2024, 15:30
ЖФК
"Нафтохімік"

Меню сайту

Наше опитування
Як виступить "Нафтохімік" в 2013 році
Всього відповідей: 31

Головна » 2008 » Червень » 10 » Уманська "Ятрань" - представляємо суперника
Уманська "Ятрань" - представляємо суперника
17:53
  
Жіночий футбол на Уманщині став практично одночасно розвиватись і в місті, і в районі. Ініціаторами стали міська ДЮСШ (директор В.Г. Грязнов) та районний дитячо-юнацький клуб фізичного розвитку (В.М. Пею). Матеріальну підтримку в основному надавали, виділяючи кошти на чисельні турніри, і райдержадміністрація, і районна рада, і райрада "Колос".

За останні 2 роки було отримано перемоги (щонайменше – призові місця) практично в усіх змаганнях, де брали участь. А це юнацькі й дорослі чемпіонати області з міні-футболу, літні спортивні ігри області, всеукраїнські турніри в Скадовьку, Переяславі. А тому наприкінці минулого року керівництво Уманського району розглянуло питання про надання можливості футболісткам Уманщини зробити крок на якісно вищий рівень. І ось – уманська "Ятрань" цього року дебютувала в чемпіонаті України з футболу серед жінок.

Клуб робить ставку на молодь, намагаючись готувати зірочок з перспективних футболісток. Найдосвідченіша гравчиня команди має лише 23 роки, двоє – по 21 року, а решта – 17-18-річні дівчата. За "Ятрань" грають Аліна Свергун та Юлія Стець, гравці молодіжної збірної команди України (WU-19), яка цьогоріч брала участь у елітному раунді відбору до чемпіонату Європи. Вдало пройшла свій перший збір у молодіжці вихованка уманського краю – воротар Надія Ребрина. Дебютувала у дівочій збірній (WU-17) 15-річна уманка Альона Фортуна. Також ще декілька уманських дівчат є кандидатами до молодіжної збірної (WU-19). Взагалі, клуб дуже продуктивно співпрацює з тренерами дівочої та молодіжної збірних, всіляко сприяючи їх інтересам.

Дуже важливим етапом підготовки команди до чемпіонату став міжнародний жіночий турнір імені Черняховського, організований в Умані "Ятранню", фондом "РозУм", та РДА Уманського району. В турнірі також взяли участь чемпіон чотирьох останніх років Білорусі – вітебський "Університет" і чотириразовий чемпіон України – чернігівська "Легенда". "Ятрань" з мінімальним рахунком, завдяки рикошету на 80–й хвилині, поступилась білорускам. А з "Легендою" зіграли тричі. Поступились, але зіграли дуже пристойно. Пізніше, перед матчем національної жіночої збірної України з шотландками, уманська команда виступила її спаринг-партнером, програвши з рахунком 0:5.

Незважаючи на статус дебютанта, уманська "Ятрань" вже у перших турах чемпіонату показала, що незалежно від регалій грандів, команда бореться у кожному матчі, набираючись досвіду по ходу турніру. Тим цікавішим буде матч у суботу, 14 червня, у Калуші.
 
У інших матчах шостого туру зустрінуться:
 
"Легенда" Чернігів – "Житлобуд-1" Харків
"Родина" Костопіль – "Дончанка-ЦПОР" Донецьк
"Іллічівка" Маріуполь – "Южанка-Майстер-С" Херсон
 
Переглядів: 892 | Додав: Igor | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 2
2 stas-pavlenko  
0
Виложуй лінк,де взяв інформацію

1 stas-pavlenko  
0
Бажаю вдалої гри

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входу

Календар новин
«  Червень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пошук

Друзі сайту

Російський жіночий футбол

Статистика

Copyright Igor © 2024Використовуються технології uCoz