Понеділок, 29.04.2024, 05:52
ЖФК
"Нафтохімік"

Меню сайту

Наше опитування
Як виступить "Нафтохімік" в 2013 році
Всього відповідей: 31

Головна » 2012 » Листопад » 16 » Олена Ходирєва: Рада, що так сталося
Олена Ходирєва: Рада, що так сталося
17:11

Олена Ходирєва повернулася в чемпіонат України після півторарічної перерви. Над пропозицією калуського "Нафтохіміка" довго не роздумувала, бо дуже вже скучила за футболом. Через конфлікт з керівництвом своєї попередньої команди - "Звєздою" з Пермі, вона тривалий час залишалася без ігрової практики. Як наслідок, наставник національної збірної Анатолій Куцев перестав викликати гравця до лав жовто-синьої команди. 

Виступи у "Нафтохіміку" дозволили Ходирєвій повернути звичний рівень гри. Вона знову в лавах збірної країни. Тож сьогодні Олена стверджує, що рада тому зигзагу, який зробила її кар'єра. Задоволені співпрацею з гравцем і в калуському клубі. З появою досвідчених футболісток молодь, якою була вкомплектована команда, отримала гідний приклад для наслідування.  

Олена Ходирєва розпочала свою кар'єру в рідному Кривому Розі, в команді "Інгульчанка". В 1994 році цей колектив заявився до участі в чемпіонаті України, проте зігравши кілька матчів зійшов з дистанції. 13-річна Ходирєва участі в офіційних поєдинках не брала. Дебют майбутнього капітана збірної України в національному чемпіонаті відбувся в 1998 році. Олена розпочала сезон в складі "Львів'янки", а завершувала в чернігівській "Легенді", срібному призеру чемпіонату. Тоді ж вона в складі української "молодіжки" дебютувала на міжнародній арені. 

Свій перший чемпіонський титул Ходирєва здобула в 2000 році. Загалом в складі "Легенди" Олена провела десять сезонів, здобувши п'ять комплектів золотих нагород. При цьому продемонструвала феноменальну результативність - 97 голів в 106-ти офіційних матчах! Варто зазначити, що Олена розпочинала кар'єру в нападі. Нині ж вона цементує оборону. Втім, це не надто позначилося на кількості влучних ударів. Ходирєва є штатним виконавцем штрафних та 11-метрових.

В складі пермської "Звєзди-2005" Ходирєва двічі стала чемпіонкою Росії. Здобула кубок країни. В сезоні 2008-09 рр. "Звезда" дісталася фіналу жіночого Кубка УЄФА, де поступилася "Дуйсбургу", котрий розпочав свій похід за трофеєм  у Калуші  перемогою над "Нафтохіміком". Ходирєва на завершальній стадії турніру не виступала, оскільки повернулася в "Легенду". 

До "Звєзди" Ходирєва захищала кольори іншого російського клубу - "Надєжди" з Ногінська, в складі якого стала бронзовим призером чемпіонату. А ще в її кар'єрі бу азербайджанський клуб "Гьомкюрчю" (Баку), з яким вона двічі стартувала на євроарені. Загалом в складі "Легенди", "Гьомкюрчю" і "Звєзди" у 28 матчах жіночої Ліги чемпіонів (раніше - Кубок УЄФА) капітан "Нафтохіміка" відзначилася 15 голами!

За спиною у Ходирєвої десятки матчів в складі національної збірної, куди вона потрапила у 2001 році. У відборі до Євро-2013 Олена провела шість матчів, в яких відзначилася двома голами. Як і тренер збірної Анатолій Куцев, екс-капітан команди вважає, що у "жовто-синіх" райдужні перспективи. В гравців основи підростає гідна зміна. Бракує лише достньої кількості контрольних поєдинків...

З візиткою гравця можна ознайомитися тут

Володимир Горощак, прес-служба ФК "Нафтохімік"

 


 

 

Переглядів: 558 | Додав: Red1684 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входу

Календар новин
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пошук

Друзі сайту

Російський жіночий футбол

Статистика

Copyright Igor © 2024Використовуються технології uCoz