Неділя, 28.04.2024, 17:59
ЖФК
"Нафтохімік"

Меню сайту

Наше опитування
Як виступить "Нафтохімік" в 2013 році
Всього відповідей: 31

Головна » 2012 » Квітень » 27 » Преса про нас. "Галицький кореспондент": Зі старту - в лідери
Преса про нас. "Галицький кореспондент": Зі старту - в лідери
23:56

Зі старту - в лідери

Наприкінці минулого тижня взяв старт черговий, двадцять перший, чемпіонат України з футболу серед жіночих команд. Честь Прикарпаття на цих змаганнях традиційно захищатиме калуський «Нафтохімік», якого вивів на першу гру сезону-2012 добре знаний франківський фахівець Микола Пристай.


Перший офіційний матч оновленого жіночого футбольного колективу, який у цьому сезоні повернувся до практики запрошення легіонерок (наразі у заявці маємо три збірниці Вірменії), відзначився справжньою гольовою феєрією. Калушанки у Києві без проблем впоралися з місцевим «Атексом» - 5:0. Розпочала справу кращий бомбардир команди Христина Ботюк, для якої це був вже 61-й гол. Майже одразу після перерви вдало виконала штрафний удар Олена Ходирєва, яка перебралася до «Нафтохіміка» з титулованої російської «Звезди-2005». Граючи в обороні, досвідчена футболістка зуміла відзначитися «дублем». Окрім того, влучили в ціль удари ще двох новобранок калуського клубу - Гаяне Костанян і Ольги Бойченко. Цікаво, що в інших трьох матчах чемпіонату «Легенда», «Донеччанка», «Іллічівка» та два «Житлобуди» зуміли на чотирьох забити усього ...п’ять голів. Справжньою сенсацією можна розцінити поразку найтитулованішого жіночого клубу України – чернігівської «Легенди» (шестиразовий чемпіон і восьмиразовий віце-чемпіон), яка на виїзді поступилася костопільській «Родині» (0:1).

Медальні амбіції

Цього року перед «Нафтохіміком» поставлені тільки найвищі завдання. Враховуючи, що минулого сезону калушанки вибороли «бронзу», нині керівництво команди прагне потіснити з лідируючих позицій незмінних фаворитів – «Житлобуд» і «Легенду». П’ять років тому команда з Калуша вже доводила, що це можливо, вигравши чемпіонат України-2007, а також пробившись до другого раунду Кубка УЄФА. Як буде цього року? «В минулому році ми свідомо зробили ставку на гравців, які не мали досвіду виступів у чемпіонаті країни, - зауважив директор клубу Михайло Овчар. - Зі «старожилів» в строю залишилося четверо. Як з’ясувалося, в такому складі команда поступалася тільки визнаним лідерам вітчизняного футболу. Сезон дав багато інформації для роздумів. Були визначені слабкі місця, з огляду на які проводилася селекційна робота. Нині завдання команди - перемагати в кожному матчі. Ми прагнемо найвищих цілей, однак загадувати щось наперед не будемо».

Повернення наставника

З цього сезону ФК «Нафтохімік» очолив Микола Пристай, відомий багаторічною працею в чоловічих професійних клубах, який відверто зазначив, що задоволений ставленням до справи своїх нових підопічних. У тренувальному процесі керманичу неабияк допомагають досвідчені гравці, серед яких згаданв вище Ботюк та Ходирєва, а також Юлія Ващенко. Колишній керманич Іван Олійник, з яким команда минулого року добула бронзові нагороди, працюватиме в «Нафтохіміку - ПНУ» тренером, а другим її тренером буде Роман Драган.

Стосовно Миколи Пристая, то тренерською діяльністю він займається вже понад 15 років і впродовж цього періоду працював з тисменицьким «Хутровиком» (1995-1997), франківськими «Спартаком» та «Прикарпаттям» (1998-2009, з перервами), а також бурштинськом «Енергетиком» (2002-2011). «Відверто кажучи приємно здивований, що дівчата теж можуть грати у серйозний футбол. Правда, для цього треба багато працювати, адже перед нами стоять максимальні завдання. Найголовніше зараз – це психологічна підготовка. Наші суперники володіють чемпіонськими якостями, наша ж команда – досить молода», - зауважив наставник.

Піврічний марафон

Волею календаря перший домашній поєдинок «Нафтохімік» проведе аж у третьому турі (9 травня). До цього калушанки після перемоги над «Атексом» найближчої суботи, 28 квітня, зіграють у Харкові проти п’ятиразового чемпіона країни - «Житлобуда-1». Саме цей поєдинок дасть відповідь на питання, чи зможе калуський клуб боротися цього року за зайвищі місця. Загалом сезон-2012, що складатиметься з двох кіл, видається досить довготривалим: перші матчі команди провели 21 квітня, а завершиться марафон майже через півроку (12 жовтня). Окрім того, на підопічних Миколи Пристая ще чекають матчі 1/4 фіналу Кубка України проти вищезгаданого «Атекса» (30 травня). У разі успіху прикарпатські футболістки зустрінуться у півфіналі з переможцем попереднього раунду - «Житлобуд-2»/«Зоря-Спартак» Луганськ/«Житлобуд-1». «Прохідних матчів у цьому сезоні, не передбачається, - підсумувала результати стартового туру капітан команди Олена Ходирєва. - Клас гри суперників вирівнявся».

Організаційні моменти

До речі, при підготовці до нового сезону «Нафтохімікові», за відсутності в регіоні жіночих команд, доводилос грати з чоловіками. За словами Миколи Пристая в цьому є певний плюс: «В таких матчах проявляються бійцівські якості дівчат, перевіряються їх тактичні навички». Втім, не тільки відсутність спаринг-партнерів хвилювала наставника команди впродовж міжсезоння. За його словами на організацію роботи суттєво впливають постійні відлучення гравців для участі в турнірах різних рівнів. «П’ятеро наших футболісток виступають за молодіжну збірну України. Певний час були відсутні на тренуваннях Ольга Бойченко і Олена Ходирєва, яких запрошено до національної жіночої збірної України.
На тиждеть випали з тренувального процесу основної групи молоді футболістки Марія Дутчак, Вероніка Андрухів, Вікторія Дем’янюк та Мар’яна Паламарюк, оскільки входили до складу команди «Нафтохімік-ДЮСШ-3», яка у Сарнах брала участь у фінальній частині чемпіонату України з футболу серед дівчат 1995-97 р.н. і виборола бронзові нагороди».

Андрій Менів, тижневик "Галицький кореспондент" за 26 квітня 2012 року.



Переглядів: 556 | Додав: Red1684 | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входу

Календар новин
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пошук

Друзі сайту

Російський жіночий футбол

Статистика

Copyright Igor © 2024Використовуються технології uCoz